Vår aller første praksisstudent

Vi er fortsatt i korona lockdown med ulike retningslinjer i Trøndelagskommunene, hjemmekontor er standarden og alt skjer digitalt. Men, muligheten til å ta imot vår første praksisstudent kunne vi ikke la gå i fra oss!

For et selskap som jobber med teknologi, innovasjon og brukeropplevelser er det viktig å tiltrekke seg de flinkeste hodene fra de mest relevante utdanningsmiljøene.
I de fleste prosjektene våre går samspillet mellom forretning og markedsforståelse hånd i hånd med design og brukeropplevelse. Når Adrian Stadsøy (23) tok kontakt med oss om praksisplass ble beslutningen om å ta imot han enkel. Ikke enkel fordi han studerer interaksjonsdesign på NTNU – men enkel fordi vi lett kunne gjenkjenne at han har den nysgjerrigheten og driven som trengs for å lykkes med å skape gode brukeropplevelser.
 

Så hvem er Adrian og hvorfor valgte du interaksjonsdesign?

Det hele startet etter videregående, jeg hadde jobbet litt og begynte å lete etter rett studie. Da jeg kom over bachelor i interaksjonsdesign var det noe med digitale løsninger og brukervennlighet som tiltalte meg. Alt skal digitaliseres og da må bedrifter framover ha enda mer fokus på brukeropplevelse for å styrke kundenes lojalitet til bedriften og for å levere relevante produkter og tjenester. Det er ett studie og en kompetanse jeg tror kommer til å være veldig relevant i årene som kommer.

Vår aller første praktisstudent

Digitalt oppfølgingsmøte etter en ukes praksis med gjennomgang av fase 1 som har bestått av valg av praksisoppgave, innsikt og analyse, problemstillinger og tidlig brukertesting. Her med Adrian selv (stort bilde), Dag Berg (daglig leder) Robert Finserås (designer) og David Kollsete (konsulent).

 

Hvordan har det vært å være student gjennom korona?

Litt tamt egentlig. Alt ble digitalt når korona inntraff, men har heldigvis hatt en del kompiser blant mine nærkontakter så det har vært god stemning i huset vi har bodd i sammen med andre i klassen. Det ble litt vanskeligere å skaffe praksisplass på grunn av korona. Normalt kan du få praksisplass gjennom skolen sitt bedriftsnettverk om du ikke finner praksisplass selv, men i år har tydeligvis færre bedrifter tatt imot praksisstudenter og skolen var avhengige av at noen av studentene fant egne praksisplasser. Mange bedrifter er kanskje usikre på situasjonen og hva som kommer så de tar seg ikke tid til praksisstudenter. Derfor er det også veldig bra at dere har tatt meg inn på denne praksisen midt i korona, det setter jeg stor pris på!

 

Nå er du helt på slutten av studiet og skal snart skrive bachelor oppgave, hva har du likt best med studiet gjennom disse årene?

Utvilsomt det å gjøre oppgaver med utgangspunkt i «ekte» bedrifter. I starten av studiet var det mye om ergonomi og hvordan mennesket tenker før vi begynte å lære oss programmer og teknologi for å kunne prototype ulike løsninger. Synes det artigste er å lage noe, teste det på mennesker og se at det faktisk fungerer. Eventuelt teste noe som ikke fungerer og finne ut hvorfor. Hvis du designer noe uten å teste det på brukeren så blir designet ofte til etter designerens tanke og ide. Det er ikke sikkert brukeren har den samme mentale modellen som designeren som lager løsningen. 

 

Hva gjorde at du søkte praksisplass hos oss i HK Bits?

Jeg var giret på praksis i Trondheim og laget meg en liste over alle aktuelle selskaper som jeg kunne finne. Leste meg opp på hvem de er, hva de jobber med og type prosjekter de har gjennomført. Syntes HK Bits virket som en spennende bedrift. Ny oppstartet og ikke for stor, tenkte at det ville være spennende å lære mer om hvordan dere jobber, samarbeider og skaper verdi ut til kundene deres.
 
 
Vi er godt i gang med praksisen og gleder oss til å følge Adrian videre på UX-reisen sin!